Back to All Events

Bokslipp: Fem fortellinger om landskap

  • Galleri Sorgenfri 16 Sorgenfrigata Oslo, Oslo, 0365 Norway (map)

Velkommen til boklansering for «Fem fortellinger om landskap»!

«Landskapsarkitekter har mye å tilføre oppgaven med å bygge byer som spiller på lag med naturen. Kunnskap om formgivning, natur og en bred samfunnsforståelse gir et godt grunnlag for å dyrke frem løsninger som bringer samfunnet i en mer miljøvennlig retning. Gjennom over 40 prosjekter og eksempler fra Norge, essays og samtaler, presenterer denne boka fem fortellinger om hvordan vi ser og former omgivelsene.»

Program for kvelden:

Innledning v/Rainer Stange
Korte innlegg fra forfattere;
Pernille Heilmann Lien, Lala Tøyen – Barn i byen, om oppvekstlandskap.
Ola Bettum, redaktør, professor v/NMBU, INBY – Store forandringer, hvordan kan landskap settes først i de store transformasjonsprosessene?
Ingerid Helsing Almaas, DOGA – Det ubeskrivelig,  om de subtile, små tingene.
Eric Reid/Gauthier Durey, Edit Atelier - The Green Shift, hvordan kan landskapsarkitekturen bane vei i det grønne skiftet?

Mingling og lett servering

Boka ble sluppet i forbindelse med verdenskongressen IFLA i høst, men vi tenker det er på sin plass med en egen lansering. Vi kan friste med bobler i glasset, kaffe fra Fuglen og en miniutstilling med utvalgte landskapsarkitekturprosjekter!

Lanseringen finner sted på Sorgenfri. Butikkgalleriet forener moderne kunst, kultur og bærekraftige designprodukter med lang levetid. Duoen bak konseptet, Ingrid Bredholt og landskapsarkitekt Vaar Bothner har totalrenovert lokalene med kortreiste eller gjenbrukte materialer og smykker seg blant annet med en disk i norsk, rosa marmor.