Back to All Events

NLAs FAGDAG URO


URO

Verden er i konstant endring, og vi står overfor en rekke utfordringer som skaper uro både på individ- og samfunnsnivå. Klimaendringer med global oppvarming og ekstremvær, økonomisk ustabilitet med inflasjon og rentehevinger, krig som driver mennesker på flukt og pandemier som krever liv og hindrer menneskelig samvær. Men hvilken endring kan vi forvente?

Naturen er også under press, med økende tap av biologisk mangfold, ødeleggelse av økosystemer og tap av naturområder. Dette skaper uro for både mennesker, dyr og andre arter. Vil FNs naturavtale være svaret?

I byer er det også en rekke utfordringer som skaper uro, som sosial ulikhet, stigmatiserte nabolag, diskriminering, segregering og utenforskap. Hvordan skape mer inkluderende, tilgjengelige og attraktive byrom?

Det finnes også indre uro. Stress og mentale helseproblemer er økende problemer i samfunnet. Ensomhet og mangel på følelse av tilhørighet eller mestring er bare noen av utfordringene samfunnet står overfor. Hvordan kan vi som landskapsarkitekter tilrettelegge for økt trygghet og forutsigbarhet?

Å håndtere uroen krever en helhetlig tilnærming og samarbeid på tvers av fagfelt, enkeltpersoner, organisasjoner og myndigheter. Hvilken rolle skal landskapsarkitekter spille i kampen om å håndtere uro i samfunnet?

Earlier Event: November 23
Gata som nabolag - Lala Tøyen
Later Event: October 20
Landskapsarkitekturdagen 2023