Back to All Events

UTESTEMME


  • Nasjonalmuseet - Arkitektur (map)

Nasjonalmuseet - Arkitektur

Visste du at vi i Norge var de første i Europa til å utdanne landskapsarkitekter? Har du tenkt på at uterom som hager, parker, byrom og kirkegårder er formgitt og planlagt av noen?

Landskapsarkitektutdannelsen på Ås er 100 år i 2019. Dette markeres med utstillingen UTESTEMME i Nasjonalmuseet – Arkitektur.

Utstillingen «sprenger» rammene for museet og går imellom og utenfor rommene, slik også landskapsarkitekturen gjør. I Hvelvet kan du omstille deg i sanserommets landskap. I landskapslabyrinten i Paviljongen blir du invitert til å gå tur igjennom en leken installasjon. Lag på lag med informasjon fra arkivmateriale, historiske tegninger, nye fotografier og grafiske illustrasjoner, avdekker viktigheten av landskapet rundt oss. Du vil bli kjent med pionerene i landskapsarkitekturen fra 1900 til 1960-årene, representert ved blant andre Olav L. Moen, Karen Reistad, Torborg Z. Frølich, Røhne & Strøm og Grindaker & Gabrielsen.

UTESTEMME er en påminnelse om at det tar tid å bygge med grønt, og at det grønne skiftet har pågått i det stille i hundre år. Utstillingen gir utestemme til profesjonens første lavmælte aktører og skrur opp volumet for fortsatt grønn samfunnsbygging.

Utstillingen er et samarbeid mellom Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og Nasjonalmuseet.

Boken UTESTEMMER gis samtidig ut på forlaget Orfeus.

Pressekontakt: Elise Lund

Utstillingskurator: Jenny B. Osuldsen (NMBU)

Prosjektleder: Eva Madshus

Formidlingskuratorer: Julie Leding og Karianne Ommundsen

Nasjonalmuseet Arkitektur

Åpningstider, billettpriser og kart